Gemeenten

Rondom en tijdens de Nationale Klimaatweek laten we zien wat we met elkaar kunnen bereiken en hoe we Nederland duurzamer maken. Met de verschillende gemeenten in Nederland kunnen we lokaal grote stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Zet ook de knop om en kom als gemeente, samen met jouw inwoners, in actie voor een duurzamer Nederland.  

Afbeelding van Gemeenten
Gebruik jouw verhaal om anderen te inspireren

Met elkaar zetten we ons in voor een beter klimaat! Tijdens de Nationale Klimaatweek laat je zien wat jouw gemeente allemaal doet. Waarom? Om anderen te inspireren en te activeren, zodat we samen Nederland duurzamer maken.

Geef het voorbeeld en bereik samen meer

Als gemeente kun je veel doen voor een beter klimaat. Gebruik je ervaring met duurzaamheid en deel tips en verhalen om jouw inwoners nóg beter op weg te helpen. Je kunt als gemeente ook lokale evenementen of initiatieven organiseren om zo je inwoners of andere gemeenten een indruk te geven van wat er mogelijk is om zelf een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Denk aan groene kookworkshops, het aanbieden van een energiecoach of het organiseren van een panel met duurzaamheidsexperts waar inwoners hun vragen kwijt kunnen. Meld je gemeente aan en zet jezelf en jouw inwoners in de spotlights!

Pak het podium en lift mee op de Nationale Klimaatweek

Tijdens de Nationale Klimaatweek laten we zien wat we kunnen bereiken en hoe we Nederland duurzamer maken. Samen met gemeenten kunnen we grote stappen zetten. En dat gaat verder dan alleen het gebruik van duurzame energie. Jouw verhaal of aanpak publiceren we graag op onze website en social media kanalen. Dankzij het grote bereik van ons podium krijgt jouw gemeente volop aandacht. Volgt jouw gemeente het voorbeeld van ruim 50 andere gemeenten? Meld je dan nú aan. Heb je inspiratie nodig of wil je meer weten? Neem contact met ons op via klimaatweek@bijlpr.nl. We helpen je graag. Veel plezier!

Dit zijn deelnemende gemeenten van 2023

Klik hier voor een overzicht van onze gemeenten.

Lees meer

"We willen bij elke bezoeker een vlammetje voor de natuur ontsteken of extra aanwakkeren"

"We willen bij elke bezoeker een vlammetje voor de natuur ontsteken of extra aanwakkeren"

“Terra Maris is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Onze naam betekent: land van de zee. Die past perfect bij onze locatie. We zijn gevestigd in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren; dit ligt tussen Oostkapelle en Domburg, vlak bij het strand. Voor het klimaat en de biodiversiteit is het van groot belang dat we de gevarieerde natuur van Zeeland in stand houden. Daarom is het onze missie om bij elke bezoeker een vlammetje voor de natuur te ontsteken of extra aan te wakkeren. Op die manier creëren we bij steeds meer mensen draagvlak om de natuur te beschermen. We focussen ons vooral op gezinnen en basisscholen. Jaarlijks ontvangen wij 3.000 leerlingen, op een totaal van 40.000 bezoekers.